Babygebaren cursus voor ouders

Babygebaren cursus voor ouders

De Babygebarencursus voor ouders geeft een diepgaande kijk op het Babygebaren-programma en geeft ouders en opvoeders waardevolle technieken om de communicatie- en taalontwikkeling bij hun kind te stimuleren. Het laat je zien hoe je een gebaar aanleert bij je kind en geeft inzicht in verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Je zult functionele gebaren leren; effectieve manieren om gebarentaal te gebruiken in het dagelijks leven, alsmede activiteiten die op een creatieve manier de taalontwikkeling stimuleren. De eerste bijeenkomst duurt 2 uur. Na de eerste bijeenkomst heb je ongeveer vijftig gebaren geleerd! Bij de cursus is een exemplaar van het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’, inbegrepen, je ontvangt dit op de eerste bijeenkomst van de docente.

De Babygebarencursus voor ouders bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we steeds een stapje verder gaan. Na de basis van Babygebaren die in de eerste bijeenkomst aan de orde komt, kun je in de tweede en derde bijeenkomst je vragen stellen, ervaringen delen met andere ouders en natuurlijk nieuwe gebaren leren. Op deze manier wordt er nog meer perspectief gegeven aan de methode Babygebaren. De tweede en derde bijeenkomst duren anderhalf uur.

Je bent welkom om je kind mee te nemen naar de bijeenkomsten, maar liefst alleen wanneer het nog niet al te mobiel is. Aanwezigheid van je baby is overigens niet noodzakelijk voor de cursus. Idealiter komen beide ouders naar de cursus; als dit niet lukt kan iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of bijvoorbeeld een opa of oma die het leuk vindt om ook met Babygebaren te gaan werken, meekomen in plaats van een ouder.

Voor geplande oudercursussen en inschrijven: klik hier.

Kennismakingscursus

Een kennismakingscursus Babygebaren bestaat uit één korte bijeenkomst. Je leert een aantal gebaren en krijgt een korte uitleg over de basis van het Babygebarenprogramma. De kosten van de kennismakingscursus zijn variabel, afhankelijk van de duur en het aanbod. Een kennismakingscursus kan ook themagericht worden aangeboden zoals bijvoorbeeld Sinterklaas, Kerst of Kinderliedjes. Daarnaast biedt Babygebaren Nederland ook kennsimakingscursussen aan in het kader van Boekstart, de Nationale Voorleesdagen, de Kinderboekenweek en de Week van de opvoeding.

Babygebaren cursus aan huis

Een privé Cursus Babygebaren
Wanneer je thuis en alleen voor je eigen gezin een cursus Babygebaren wilt, maken we graag een programma op maat dat aansluit bij jouw gezinssituatie en behoefte. Deze cursus wordt in 2 bijeenkomsten aangeboden voor 2 volwassenen en jullie kind(eren). Wanneer grootouders of andere familieleden ook deel willen nemen, kan dit uiteraard, tegen betaling. In de eerste bijeenkomst wordt de basis van Babygebaren toegelicht en krijg je een exemplaar van het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’ waarmee je direct aan de slag kunt. In de tweede bijeenkomst is er uitgebreid ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor het leren van nieuwe gebaren.

Deze privé cursus kost: €98,- per 2 volwassenen. De reiskosten voor de docent worden aanvullend in rekening gebracht.

Een Babygebaren Cursus in jouw huiskamer
Wanneer je, naast je eigen gezin, 5 andere gezinnen enthousiast kan maken voor een kennismaking met Babygebaren, dan komen wij een cursus geven in jouw huiskamer!

De cursus bestaat uit 2 bijeenkomsten, op verzoek gepland. In de eerste bijeenkomst wordt de basis van het Babygebarenprogramma toegelicht en leren jullie de eerste gebaren. Ieder gezin krijgt een exemplaar van het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’ waarmee je direct aan de slag kunt. In de tweede bijeenkomst is er uitgebreid ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen. Daarnaast is er uiteraard aandacht voor het leren van nieuwe gebaren.

Deze kennismakingscursus kost: €80,- per deelnemend gezin van 2 volwassenen. Jij als organisator krijgt een korting van 50% en betaalt dus slechts €40,- voor 2 volwassenen. De reiskosten voor de docent worden aanvullend in rekening gebracht.

Kinderdagopvang

Bij ons staat de eigenheid van het kind centraal. Ieder kind is uniek en heeft een eigen karakter en ontwikkeltempo.

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Buitenschoolse-opvang

Dé bso waar je avonturen beleefd in de natuur. Midden in de natuur, kleinschalig en betaalbaar.
 

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Peutergroep

De peutergroep biedt uw kind alle ontwikkelkansen en een goede aansluiting op de basisschool.
 

 

Olleke Bolleke

Rupsje Nooitgenoeg

Natuurkidz