Dagindeling

Dagindeling

De peutergroep bij Olleke Bolleke start dagelijks vanaf 8.30 uur met een inloop. We heten de kinderen welkom en we nemen de tijd om van de ouders te horen hoe het geweest is, of er bijzonderheden zijn of zaken waar we rekening mee moeten houden.

Vanaf 8.45 uur starten we met het peuteraanbod, we doen dit meestal met een kring. Tijdens de kring nemen we met de peuters de ochtend door en vertellen we waar we die dag aan gaan werken.

Rond 9.30 is het tijd voor een fruit moment. Iedereen gaat even plassen en handen wassen en we gaan aan tafel. Elk kind krijgt een beker water en mag mee – eten aan de fruitmaaltijd. We bieden kinderen vers fruit aan in stukjes. Het fruit is seizoen gerelateerd en komt van de lokale fruit boer.

Aan het einde van de fruitmaaltijd wordt er altijd een thema gerelateerd boek voorgelezen. Wij lezen interactief voor en bevragen de kinderen ook op het verhaal. Van tijd tot tijd kiezen we ook voor een vertelplaat, een kamishibai of een luisterverhaal.

Na het verhaal is het tijd om de kinderen te verschonen, te plassen en de handen te wassen.

Vanaf 10.30 uur is het tijd voor begeleid spel. We gaan met de kinderen een activiteit doen die binnen het thema past. De activiteit past bij de ontwikkeling van de kinderen die op dat moment in de groep zijn.

Na 11 uur zullen we met de kinderen op ontdekking gaan. Dit kan zijn door het aanbieden van hoekenspel, buiten spelen of door vrij te spelen.

Rond 11.45 uur gaan we aan tafel met de peuters voor de lunch. We serveren een broodmaaltijd met gezonde groentes.

Om 12.30 uur ronden we de peuterochtend af en worden de kinderen opgehaald die naar huis gaan. Om 12.45 vertrekt de kar naar het kinderdagverblijf met de kinderen die smiddags nog op de opvang blijven.

Kinderdagopvang

Bij ons staat de eigenheid van het kind centraal. Ieder kind is uniek en heeft een eigen karakter en ontwikkeltempo.

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Buitenschoolse-opvang

Dé bso waar je avonturen beleefd in de natuur. Midden in de natuur, kleinschalig en betaalbaar.
 

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Peutergroep

De peutergroep biedt uw kind alle ontwikkelkansen en een goede aansluiting op de basisschool.
 

 

Olleke Bolleke

Rupsje Nooitgenoeg

Natuurkidz