Voedingsbeleid

Voedingsbeleid

Natuurkidz draagt bij aan de gezonde ontwikkeling van uw kind. Voeding speelt hierbij een belangrijke rol. Eten en drinken biedt kinderen de gelegenheid nieuwe ervaringen op te doen en eigen smaken en voedingsbehoefte te ontdekken.
De basis voor het voedingsbeleid is te vinden in de producten-/variatielijst. Deze lijst bevat een gezonde en uitgebalanceerde voeding. Er is wel ruimte voor traktaties of extra’s bij feestelijke gelegenheden zoals Sinterklaas.
Het voedingsbeleid is geschreven door diëtisten voor ouders en pedagogisch medewerkers.

 

Visie op gezonde en natuurlijke voeding

Voor een goede groei en gezondheid is gezonde voeding essentieel. Daarnaast wordt in de eerste levensjaren de basis gelegd voor verdere smaakontwikkelingen. Natuurkidz speelt hierop in door kinderen de juiste voeding aan te bieden en smaakontwikkelingen te stimuleren. Hierbij staat het uitgangspunt ‘weet wat je eet en denk aan de natuur’ centraal.

Tot 6 maanden wordt er bij voorkeur borstvoeding/zuigelingen melk gegeven daarna wordt er pas begonnen met bijvoeding. In overleg kan er eerder gestart worden met bijvoeding. Bij voorkeur worden er geen potjes aangeboden, maar fruit en groenten in stukjes (gepureerd, klein en groot). Er wordt gebruik gemaakt van de Rapley methode vanaf 6 maanden in overleg met ouders.

Het volledige voedingsbeleid kunt u opvragen op de locatie van uw kind.

Kinderdagopvang

Bij ons staat de eigenheid van het kind centraal. Ieder kind is uniek en heeft een eigen karakter en ontwikkeltempo.

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Buitenschoolse-opvang

Dé bso waar je avonturen beleefd in de natuur. Midden in de natuur, kleinschalig en betaalbaar.
 

 

't Kreekeltje

Rupsje Nooitgenoeg

Peutergroep

De peutergroep biedt uw kind alle ontwikkelkansen en een goede aansluiting op de basisschool.
 

 

Olleke Bolleke

Rupsje Nooitgenoeg

Natuurkidz